Αποκτήστε υγεία και υπέροχο σώμα, τρώγοντας super foods!

healthy foods bigΤα τελευταία χρόνια ακούμε τόσα πολλά για τα superfoods, τις τροφές δηλαδή που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά κι όλο και περισσότερες γυναίκες τα αναζητούν στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Ποια είναι όμως τα superfoods, ποια τα οφέλη τους και πόση ποσότητα είναι αρκετή;

1.Βατόμουρα

Γεμάτα σε αντιοξειδωτικά, με βιταμίνη C είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Ομαλοποιεί τη λειτουργία του εντέρου, συμβάλει στην μείωση της χοληστερόλης, βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου ενώ προστατεύουν από πολλές μορφές παθήσεων όπως η καρδιοπάθεια, το άσθμα, η αρθρίτιδα, το Αλτσχάιμερ και κάποιες μορφές καρκίνου

  • Πώς θα τα φάτε: Bάλτε τα στις φρουτοσαλάτες σας, στα γιαούρτια σας, ανακατέψτε τα το πρωί με κουάκερ.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Mια μικρή χούφτα την ημέρα, κάνει θαύματα

2.Μπρόκολο

Φανταστική πηγή βιταμινών K και C, πλούσιο σε φολικό οξύ, ασβέστιο και φυτικές ίνες, κρατά το αίμα υγιές απαλλαγμένο από θρόμβους, καταπολεμά μορφές καρκίνου ενώ συνιστάται επίσης για τις έγκυες γυναίκες και τις γυναίκες που θηλάζουν.

  • Πώς θα το φάτε: Σωτάρετέ το σε λίγο λάδι, με άλλα λαχανικά ή βράστε το και συνοδεύστε το κρέας ή το ψάρι σας. Επίσης ωμό, είναι τέλειο σνακ
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Ένα φλιτζάνι την ημέρα είναι μια χαρά

3.Μαύρο τσάι

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χωρίς θερμίδες μειώνει το μαύρο τσάι την αρτηριακή πίεση, βοηθά την πρόληψη του καρκίνου και της οστεοπόρωσης, προάγει την υγεία της καρδιάς, κάνει καλό στο δέρμα.

  • Πώς θα το πιείτε: Βράστε το, προσθέτοντας αν θέλετε μια φέτα λεμόνι και μέλι
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Όσο θέλετε, απλώς μην το παρακάνετε γιατί έχει καφεϊνη.

4.Σπανάκι

Πρωτείνες, βιταμίνες Α και Κ, φολικό οξύ και φυτικές ίνες έχει το σπανάκι που υπόσχεται να σας κάνει να μην ξεχνάτε και να έχετε μια γερή καρδιά.

  • Πώς θα το φάτε: Κάντε το σαλάτα προσθέτοντας κι άλλα λαχανικά ή βάλτε το στα φαγητά σας όπως σ΄ενα πιάτο ζυμαρικών.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Ένα φλιτζάνι, φθάνει.

5.Καρύδια 

Τα καρύδια είναι νούμερο ένα στη λίστα των ξηρών καρπών καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε, έχουν Ω 3 και πολύ υψηλή αναλογία πολυακόρεστων προστατεύουν από τον καρκίνο, μειώνουν τη χοληστερόλη ενώ μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και στην κατάθλιψη.

  • Πώς θα τα φάτε: Ωμά, είναι η εύκολη λύση, αλλά μπορείτε να τα βάλετε και στις σαλάτες, τα γιαούρτια, τα δημητριακά ή και τα μακαρόνια σας.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Με 8 καρύδια είστε τέλεια!

6.Μπανάνες 

Οι μπανάνες μας γεμίζουν ενέργεια τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και βιταμίνη Β6 είναι ιδανικές αν γυμνάζεστε (τρώτε μία πριν ή μετά την άσκηση), προστατεύουν τα κύτταρα απο τις ελεύθερες ρίζες, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, κάνουν το δέρμα αλλά και μαλλιά λαμπερά.

  • Πώς τα τις φάτε: Aπλώς ξεφλουδίστε την και φάτε την ωμή. Μπορείτε φυσικά να τη συνδυάσετε στο πρωινό σας με δημητριακά ή σαν σνακ με γιαούρτι κι άλλα φρούτα.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Όση θέλετε!

7. Ακτινίδια 

Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα, γεμάτο σε αντιοξειδωτικά, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και Ε. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και μειώνουν ενδεχόμενες φλεγμονές. Επίσης συμβάλουν στο να μειωθούν οι πιθανότητες άσθματος, καρκίνο του παχέος εντέρου, προωθούν την υγεία της καρδιάς και μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

  • Πώς θα τα φάτε: Ξεφλουδίστε τα και φάτε τα ωμά, όπως είναι ή βάλτε τα στη φρουτοσαλάτα σας.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Ένα ακτινίδιο μόνο, κάθε μέρα, είναι αρκετό!

8.Λιναρόσπορος

Πλούσιος σε φυτικές ίνες, αφιερώσαμε εξάλλου ολόκληρο κείμενο για τον λιναρόσπορο εδώ, στο site, πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω3, βιταμίνη Β κι αντιοξειδωτικά, είναι μία από τις σπάνιες μη ζωικές πηγές Ω3 και χωνεύεται πολύ εύκολα, καταπολεμά μορφές καρκίνου και βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου.

  • Πώς θα το φάτε: Βάλτε τον στα δημητριακά του πρωινού σας ή στο γιαούρτι σας, πασπαλίστε τις σαλάτες σας και τις σάλτσες για τα ζυμαρικά σας
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή; Μόλις δυο κουταλάκια γλυκού την ημέρα, απλώς βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι είναι καλά αλεσμένοι για να μπορούν ν΄απορροφηθούν από τον οργανισμό σας 100%.

9. Μαύρη σοκολάτα

Θα σας φανεί περίεργο αλλά είναι αληθινό. Νέες έρευνες απέδειξαν οτι η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά ανά γραμμάριο απ΄ότι οι χυμοί φρούτων. Τα αντιοξειδωτικά λοιπόν που περιέχει η μαύρη σοκολάτα προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και φυσικά...φτιάχνει τη διάθεση!

  • Πώς θα τη φάτε: Εδώ σίγουρα δεν έχετε απορία... όπως θέλετε θα τη φάτε, ήδη είστε χαρούμενοι που ανήκει στα superfoods
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Με μέτρο, ένα με δυο τετράγωνα την ημέρα.

10.Φασόλια σόγιας

Η σόγια είναι μια πολύ καλή φυτική πηγή πρωτεϊνών με πολλά αντιοξειδωτικά,βελτιώνει τη χοληστερόλη και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.

  • Πώς θα τα φάτε: Τα βράζετε και τα σερβίρετε με αλάτι και λεμόνι.
  • Πόση ποσότητα είναι αρκετή: Μισό φλιτζάνι είναι μια χαρά!

WOMANNOW.GR LOVES...