15 μυστικά για τέλεια μαλλιά

5d3e490d2c8af99bdfbfec9b6500b403

1. Πηγαίνετε τακτικά στο κομμωτήριο για να κουρεύετε τις άκρες. Κάθε 6 με 8 εβδομάδες είναι το ιδανικό διάστημα για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή κι όμορφα.

2. Αν κολυμπάτε σε πισίνα, πράγματι έχει φοβερά οφέλη για το σώμα η κολύμβηση, κι έχετε  ξανθά μαλλιά ή ανταύγειες, κάντε μερικές φορές αυτό το περίεργο κόλπο. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μόλις βγείτε από την πισίνα με… κέτσαπ. Ναι, ξέρουμε σας κάνει εντύπωση, όμως οι αποχρώσεις του κόκκινου σε συνδυασμό με το ξύδι εξουδετερώνουν το πράσινο του χλωρίου της πισίνας.

3. Όταν βάφετε τα μαλλιά σας μόνη σας στο σπίτι, να περνάτε γύρω γύρω το δέρμα του κεφαλιού (στο στεφάνι) με λίγη βαζελίνη για να μην βάψετε και το δέρμα σας.

4. Μετά το λούσιμο ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με μια ξύλινη χτένα κι όχι με βούρτσα που θα τα σπάσει και θα τα καταστρέψει. Έτσι αποτρέπετε και την εμφάνιση ψαλίδας.

5. Αν οι άκρες των μαλλιών σας είναι πολύ ξηρές, μετά από κάθε λούσιμο εφαρμόζετε λίγο λάδι προκειμένου να ενυδατωθούν και να μαλακώσουν.

6. Λουστείτε σωστά.Σας κάνει εντύπωση που δίνουμε μια τέτοια συμβουλή κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς γίνεται το σωστό λούσιμο. Κάντε μασάζ στις ρίζες με την άκρη των δακτύλων σας (προσοχή όχι με τα νύχια), με κυκλικές κινήσεις  και βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνατε στο τέλος κάθε ίχνος σαπουνιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

7. Όταν τα μαλλιά σας θα έχουν στεγνώσει, βουρτσίστε τα με μια βούρτσα που έχει αληθινές τρίχες. Κάθε βράδυ σκύψτε και βουρτσίστε τα ανάποδα, ώστε να μειωθεί η αίσθηση λιπαρότητας και να απομακρυνθεί η ρύπανση της … ημέρας !

8. Μια φορά στις 15 μέρες, κάντε μια μάσκα μαλλιών, τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και μείνετε έτσι για ώρες μέχρι να έρθει η ώρα του ύπνου. Υπάρχουν και ειδικές μάσκες και σκουφάκια για τον ύπνο με στόχο την ενυδάτωση κι αναζωογόνηση των μαλλιών.

9. Αυτό μπορεί να σας φανεί δύσκολο, αλλά θα κάνει πολύ καλό στα μαλλιά σας. Αλλάζετε τακτικά την χωρίστρα σας. Κάντε χωρίστρα στη μέση, από τη μία ή την άλλη πλευρά ,κάνει πολύ καλό στα μαλλιά.

10. Κάντε μια θεραπεία με έλαια στα μαλλιά σας πριν από το λούσιμο προκειμένου να τους δώσετε επιπλέον τροφή. Στα κομμωτήρια αναζητήστε το vapeur, όπου έλαια και κρέμες μένουν στο κεφάλι ενώ ζεσταίνεται με ατμούς κι έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά εισχωρούν στην τρίχα.

11. Αν θέλετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας, στεγνώστε τα ανάποδα και δουλέψτε τις ρίζες με μια βούρτσα αέρος σηκώνοντάς τα προς τα πάνω.

12. Καταπληκτικό! Πριν κοιμηθείτε κι αφού έχετε βουρτσίσει πολύ καλά τα μαλλιά σας, φορέστε στο κεφάλι σας ένα… καλσόν. Πώς θα γίνει αυτό; Κόψτε την μία πλευρά, δέστε την κόμπο και τοποθετήστε την στην κορυφή του κεφαλιού σαν σκουφάκι. Κόψτε αυτό που περισσεύει. Το πρωί θα ξυπνήσετε έχοντας μεταξένια και ίσια μαλλιά!

13. Είστε καστανή και θέλετε να ζωντανέψετε το χρώμα σας; Βάλτε καρυδέλαιο για να προστατεύσετε και να τονώσετε το χρώμα.
Όταν λούζεστε πρέπει να δίνετε έμφαση στις ρίζες βάζοντας μια μικρή ποσότητα σαμπουάν και το κοντίσιονερ μόνο στις άκρες.

14. Ένα ακόμη καταπληκτικό φυσικό προϊόν που θα ζωντανέψει τα μαλλιά σας είναι το αμυγδαλέλαιο. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα ξεβγάλτε.

15. Να είστε σίγουρη πως τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν πέσετε για ύπνο, καθώς όταν κοιμόμαστε με υγρά μαλλιά τότε δημιουργείται επιπλέον σμήγμα και τα μαλλιά μας γίνονται λιπαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 8 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

WOMANNOW.GR LOVES...