Κάντε το ψυγείο σας να λάμπει... φυσικά!

3ebceee129dba4a429e5f0a36fa909a9Μια φορά τον μήνα χρειάζεται να πλένουμε το ψυγείο μας και αυτό που μας φαίνεται δύσκολο είναι το εσωτερικό καθάρισμα. Έτσι όμως θα έχουμε τακτοποιημένα τα τρόφιμα και δεν θα κινδυνεύουμε από βακτήρια, που δημιουργούνται από χαλασμένα φρούτα, λαχανικά και μάλιστα πολλαπλασιάζονται σε χρόνο ρεκόρ. Με σωστή οργάνωση σε λιγότερο από μισή ώρα το ψυγείο σας θα λάμπει. Ακολουθήστε απλώς...τα βήματα!

Βήμα 1. Βγάλτε από την πρίζα το ψυγείο και φορέστε γάντια (να προσέχουμε και τα χέρια μας...)

Βήμα 2. Αδειάστε από το ψυγείο όλα τα τρόφιμα και βάλτε τα σε σακούλες και στον πάγκο της κουζίνας.

Βήμα 3. Βγάλτε τα συρτάρια και βάλτε τα με καυτό νερό κι απορρυπαντικό μέσα στον νεροχύτη. Γι ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μπανιέρα σας...

Βήμα 4. Κάντε τώρα το ξεκαθάρισμα. Συσκευασίες ανοιγμένες εδώ και καιρό πετάξτε τις αμέσως. Το ίδιο κάντε με λαχανικά, φρούτα, τυριά ακόμη και φαγητά σε τάπερ που τα έχετε για περισσότερες από 3 ημέρες.

Βήμα 5. Πάρτε μια λεκάνη γεμίστε τη ζεστό νερό και ξύδι ή μαγειρική σόδα και καθαρίστε με καθαρό καινούργιο σφουγγάρι το εσωτερικό του ψυγείου.

Βήμα 6. Σκουπίστε με πετσέτα όλες τις καθαρές επιφάνειες.

Βήμα 7. Αν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές, περάστε μ΄ένα πανάκι με λίγο χυμό λεμονιού ανακατεμένο με νερό τις επιφάνειες.

Βήμα 8. Πλύνετε τα συρτάρια που ήδη έχετε βγάλει. Σκουπίστε τα

Βήμα 9. Αφήστε για λίγη ώρα ακόμη ανοιχτές τις πόρτες του ψυγείου.

Βήμα 10. Τοποθετήστε όμορφα και οργανωμένα όλα σας  τα τρόφιμα ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και βάλτε κι ένα πιατάκι του καφέ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο για να απορροφά κάθε δυσάρεστη οσμή που ενδεχομένως δημιουργηθεί στο μέλλον.

Βήμα 11. Μ ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι καθαρίστε το ψυγείο και εξωτερικά.

WOMANNOW.GR LOVES...