Οι πατάτες είναι από τα πρώτα φαγητά που δοκιμάσαμε στη ζωή μας και ένα από εκείνα που δεν θα προδώσουμε ποτέ. Οι παραλλαγές τους είναι απίστευτα πολλές, παρόλα αυτά όμως δεν τις χορταίνουμε ποτέ. Πάρτε για παράδειγμα αυτήν την εκδοχή τους: πανεύκολη αλλά τόσο γευστική!
Tι χρειάζεστε για τις διαφορετικές πατάτες φούρνου
- 2 μεγάλες μακρόστενες πατάτες, καθαρισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- χοντρό αλάτι
- γιαούρτι για να τις βουτάτε
Πώς θα τις φτιάξετε:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τοποθετήστε τες, με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε ένα σκεύος ψησίματος. Βάλτε το σκεύος στον φούρνο, στην πιο χαμηλή θέση και ψήστε μέχρι η πατάτες να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα στο επάνω μέρος, 40 με 50 λεπτά. Σερβίρετέ τες με μια επάλειψη βουτύρου ένα κλωναράκι θυμάρι στην κάθε μία πασπαλίζοντάς τες με λίγο χοντρό αλάτι. Συνοδεύστε με ένα μπολ γιαούρτι με λίγη ρίγανη για να τις βουτάτε.